Kielikylpykerho

Kirkkonummen Kielikylpy ry järjestää kerhotoimintaa 3-4-vuotiaille Neidonkallion päiväkodissa (päiväkodin lapsille) ja kotihoidossa oleville 3-5-vuotiaille lapsille Gesterbyn Nuorisotalon tiloissa. Kerhot kokoontuvat 1-2 kertaa viikossa aamupäivisin.

Tule mukaan syksyllä 2018 alkavaan kielikylpykerhoon!

Kielikylpykerho kotihoidossa oleville lapsille

Kotihoidossa oleville 3- 5-vuotiaille lapsille (synt. 2013-2015) suunnatussa kielikylpykerhossa tutustutaan ruotsin kieleen laulaen, leikkien ja askarrellen. Kerhoon on jatkuva haku mutta syksyllä 2018 alkavaan ryhmään ilmoittaudutaan 31.05.2018 mennessä. Lukuvuoden 2018-2019 aikana kerho kokoontuu kerran viikossa Gesterbyn Nuorisotalolla ja päivä päätetään osallistujien kesken (maanantai, tiistai tai keskiviikko). Kerhomaksu on 30 €/kk.

Kysy lisää syksyllä 2018 alkavasta kerhosta ja ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: kerhot@kirkkonummenkielikylpy.fi

Neidonkallion kielikylpypäiväkodin kerhot

Myös Neidonkallion päiväkodissa järjestetään kielikylpykerhoja ko. päiväkodissa hoidossa oleville 3- ja 4-vuotiaille lapsille (synt. 2014 ja 2015). Ryhmiä on kaksi: maanantaisin ja keskiviikkoisin kokoontuva ryhmä (45 €/kk) sekä tiistaisin kokoontuva aloittelijoiden ryhmä (30 €/kk).

Neidonkallion kielikylpykerhon ilmoittautuminen syksyllä 2018 aloittaviin ryhmiin 04.05.2018 mennessä. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusijalla olivat vuonna 2014 syntyneet lapset.

Lisätietoja näistäkin kerhoista voi kysellä sähköpostitse osoitteesta kerhot@kirkkonummenkielikylpy.fi

Lahjoita lapsellesi kielitaito: kieltä opitaan leikkien, laulaen ja askarrellen

Kerhossa ruotsinkieltä opitaan toiminnallisesti - leikkien, laulaen ja askarrellen.

Kerhossa:

• jutellaan ja luetaan eri aiheista: eläimistä, vuodenajoista, vaatteista, ajoneuvoista...
  • askarrellaan, piirretään ja väritetään
  • lauletaan ja leikitään
  • Juhlat tuovat vaihtelua kerhoarkeen. Äitien- ja isänpäivä, pääsiäinen, vappu, halloween ja muut juhlat näkyvät ja kuuluvat kerhoissa tavalla tai toisella.

Kokemus on osoittanut, että kerhon jälkeen lapsille on luontevaa siirtyä täysipäiväiseen 5-vuotiaiden Vifslan-kielikylpyryhmään Neidonkallion päiväkodissa.

Kerhosta sanottua

”Erittäin suosittu on Sanapussi: Lapset saavat kukin vuorollaan ottaa pussista yhden esineen, kortin tai mitä siellä sitten onkaan. Minä sanon "Hockus, pockus, filiockus" – ja sitten ihmetellään yhdessä, mitä esine tai kortti esittää – ja sanavarasto karttuu! ”

”Ruotsinkieli putkahtaa lasten puheeseen yhä useammin. Eräskin kerholainen kertoi, että ”kun oltiin siellä Tallinnassa, niin me ostettiin mulle HUND". Se on palkitsevaa!” (kerho-ohjaaja Cecilia)

“Tietoisuus eri kielistä kasvaa aivan selvästi! Puoli vuotta kerhossa käyneelle pojalleni ei selvästikään ole enää vain yhtä tapaa ilmaista asioita.” (Jarna Savolainen, kerholaisen vanhempi)