Kielikylpyvanhempien ilta – Miten tuen lapseni kielikylpytaivalta?

Aika: keskiviikkona 26.1. kello 17.30–18.45
Paikka: verkossa, Teamsin välityksellä

Kielikylpyvanhempana olet antanut lapsellesi mahdollisuuden kasvaa monikieliseksi. Kielen omaksuminen on taito, joka vaatii pitkäjänteistä harjoittelua. Kielikylvyssä lapsi oppii toiminnallisen ruotsin kielen taidon. Mutta mitä toiminnallinen kielitaito tarkoittaa? Miten lapsen ruotsin kieli kehittyy? Jääkö oma äidinkieli koulukielen varjoon? Miten lapsen oppimista voi tukea kotona?

Näihin teemoihin perehdytään kielikylpyvanhempien illassa. Aiheeseen perehdyttävät sipoolaisen Leppätien koulun kielikylvyn erityisopettaja Merja Auramo ja rehtori, kielikylvyn opettaja Ann-Sofi Pitkänen.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen viimeistään tiistaina 25.1. klo 18. Tämän jälkeen ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki tilaisuuteen.

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/kielikylpyilta_26012022

Infotilaisuus ruotsinkielisestä kielikylvystä kiinnostuneille vanhemmille

Aika: keskiviikkona 26.1. kello 19.00–20.15
Paikka: verkossa, Teamsin välityksellä

Kielikylpy-yhdistys järjestää illan vanhemmille, jotka pohtivat lapselleen koulutaivalta kielikylvyssä.

Kielikylpy antaa lapselle mahdollisuuden kasvaa monikieliseksi varhaisessa vaiheessa, mikä avaa ovia lapselle tulevaisuudessa. Kielikylvyssä lapsi oppii toiminnallisen ruotsin kielen taidon. Kirkkonummella kielikylpy alkaa 5-vuotiaana Neidonkallion päiväkodin kielikylpyryhmässä, mutta mukaan pääsee vielä eskarivaiheessa. Haku kielikylpytaipaleelle on ajankohtaista nyt alkuvuonna.

Illan aikana kerrotaan siitä, mitä kielikylpy on ja mitä hyötyä kielikylpyopetuksesta on. Perehdymme siihen, miten lapsi omaksuu kieltä, millainen kieli on oppimisen työkaluna ja miten äidinkieli kehittyy kielikylpytaipaleella. Käsittelemme myös sitä, millainen kielikylpyläisen vanhemman rooli on ja mitä vanhemmalta vaaditaan.

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/kielikylpyinfo_26012022

Onnea 30-vuotias Kirkkonummen Kielikylpy ry!

Haluatko tukea yhdistyksen toimintaa?

Lue lisää jäseneksi ja kannattajajäseneksi liittymisestä sekä yhdistyksen tukemisesta.

Kielikylpykerhot

Kielikylpykerhot on käynnistynyt uudelleen viikolla 34 ja viikosta 43 alkaen kerhoja voidaan pitää, koronatilateen hellittäessä, myös päiväkodin sisätiloissa. Voit kysyä kerhopaikoista lisätietoja: kerhot@kirkkonummenkielikylpy.fi.

Kirkkonummen kunta on päättänyt tuottaa itse koululaisten iltapäivätoiminnan lukuvuoden 2021-2022 alusta. Myös kielikylpyläisten Eftis on siirtynyt kunnan joulukuussa 2020 tekemän päätöksen mukaisesti kunnan järjestämäksi elokuusta 2021 alkaen. Kielikylpijät voivat edelleen osallistua ruotsinkielellä ohjattuun iltapäivätoimintaan Gesterbyn koululla. Ohjaaja on vanha tuttu.

Kielikylpypolulle ja ruotsinkieliseen iltapäiväkerhoon haetaan kunnan kautta. Iltapäiväkerhoa koskevat muutokset hoidetaan myös kunnan kautta.

Yhdistys tukee koulun ja päiväkodin kirjahankintoja

Yhdistys hankki päiväkotiin sekä kouluun ruotsinkielisiä kirjoja tammikuussa 2021. Yhdistys tilasi Gesterbyn koululla myös HBL Juniorin ja Kalle Ankan elokuusta 2021 alkaen. Toivotamme mukavia lukuhetkiä kielikylpijöille.

OP Uusimaalta yhteistyötuki kielikylpy-yhdistykselle

Kirkkonummen Kielikylpy ry sai viime talvena OP Uusimaalta yhteistyötukea 500 euron verran. Käytimme rahan yhdistyksen ilmeen uusimiseen.

Vanha logomme oli hyvä ja se päätettiin pitää ennallaan, mutta värimaailma uudistettiin reippaammaksi. Vihreä ja oranssi uudistuivat raikkaisiin sinisiin ja pinkkiin, lämpöä palettiin tuovat okra ja mudan väri. Värit toistuvat värimadossa ja erilaisissa ihmishahmoissa. Elementtejä tullaan käyttämään erilaisissa yhdistyksen materiaaleissa.

Ilmeen uudisti Ari Nyman Nyman Designista.

Lämmin kiitos OP Uusimaalle ja Arille!

Yhdistyksen jäsenkirje

Yhdistyksen jäsenkirje ajankohtaisista asioita lähetetiin jäsenille joulukuussa. Voit tutustua siihen täällä.